Schmidt-Nielsen vil bryde loven for irakere

AFVISTE IRAKERE: Enhedslistens politiske ordfører opfordrer til at bryde loven og skjule afviste irakiske asylansøgere.

Enhedslisten opfordrer nu direkte til at bryde loven for at forhindre, at flere afviste irakiske asylansøgere bliver sendt hjem til Irak.

Partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen opfordrer ifølge Berlingske.dk på sin facebook-profil til at hjælpe "flygtninge, der går under jorden".

"Hvis der stod et menneske på flugt, og som var i fare for sit liv, og bankede på min dør, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, hvad jeg ville gøre. Og så må man jo tage sin straf for det," siger hun.

Samtidig med Enhedslistens udmelding kan dagbladet BT afsløre, at præsten Per Ramsdal i Brorson Kirke, der i længere tid husede en del af de afviste asylansøgere, agerer kontaktperson mellem irakerne og danskere, der gerne vil skjule dem.

"Vi lever i en mærkelig verden, når dem, der sender folk tilbage til steder, hvor deres liv er i fare, er dem, der er på den rigtige side fa loven. Det her er et spørgsmål, som hver enkelt må gøre op med sig selv. Og det opfordrer jeg til, at man gør," siger Johanne Schmidt-Nielsen til Berlingske.dk.

Forrige artikel Borgmestre dumper på Facebook Næste artikel Karen J. vil undersøge penge til stormoske