Samuelsen: Vi skal ikke lade os binde af systemer

FOLKEMØDE: Alle folk begår fejl, og vi skal ikke bygge store systemer op, fordi vi er bange for fejlene. Det var budskabet fra LA-formand Anders Samuelsen, da han lørdag indtog Folkemødets hovedscene.

BORNHOLM: Under høj sol og for fulde huse indtog Liberal Alliance hovedscenen lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge.

På scenen holdt partiets leder, Anders Samuelsen, en visionær og personlig tale, som handlede mere om partilederens drøm for et godt samfund end om helt konkret politik.

“Vi skal have et Danmark, hvor vi ikke lader os binde af systemer, bare fordi nogen er bange for frihed,” sagde han.

Som Anders Samuelsen ser det, bliver der bygget store systemer op for at forhindre, at der bliver begået fejl. Men det er en forkert måde at anskue samfundet på, mener han.

“Vi begår alle fejl. Det er fejlene, vi lærer af. Det er fejlene, vi også skal give plads til - ikke for at gentage dem, men for at vi kan blive klogere,” sagde Anders Samuelsen.

Gammelt socialdemokratisk princip
Liberal Alliance har i valgkampen fremturet med partiets 2025-plan, som er gennemregnet af Finansministeriet - eller “fjenden”, som Anders Samuelsen sagde.

2025-planen blev igen fremlagt på talerstolen i Allinge: Skær 1 procent i det offentlige forbrug, effektiviser i det offentlige, og sæt selskabskatten ned til det halve.

En anden gammel Liberal Alliance-traver blev også trukket af stalden: Nemlig at skatten på arbejde skal sættes markant ned.

Det var populært hos publikum. Og Anders Samuelsen høstede store klapsalver blandt det fremmødte, da han nævnte partiets forslag om, at ingen, der går på arbejde, skal betale skat af de første 84.000 kroner om året:

“Det er faktisk et gammel socialdemokratisk princip, at man ikke skal betale skat, før man er i stand til at finansiere sig selv og sine. Skal vi ikke se at få gennemført det?”

Det er i orden at være uenig
Anders Samuelsen indledte talen med en storladen hyldest til Folkemødet og Bornholm. Han kunne i den anledning heller ikke nære sig for en enkelt stikpille til sine partileder-kolleger:

“Jeg har nydt at have øen næsten for mig selv som partileder,” lød det fra Anders Samuelsen, der som den eneste partiformand har valgt at deltage alle dage på Folkemødet.

Men talens største klapsalve kom dog til slut i talen, hvor han rakte hånden ud til sine kolleger. Efter at have fremlagt Liberal Alliances politik og visioner, lød budskabet fra partilederen:

“Det er i orden at være uenig. Mens så lad os tage dialogen, lad os mødes om det og diskutere løsningsforslag.”

 

Anders Samuelsen - FM 2015 Liberal Alliance (I) from Good people on Vimeo.

Forrige artikel S: Overtrædelse af zoneforbud skal straffes hårdere S: Overtrædelse af zoneforbud skal straffes hårdere Næste artikel Hørt på Folkemødet: Tredje dag Hørt på Folkemødet: Tredje dag