Samuelsen stiller ingen ultimative krav

REGERINGSDANNELSE: Der er store udfordringer ved en flertalsregering, erkender Anders Samuelsen, efter Liberal Alliance har bedt Løkke om at undersøge mulighederne for en regering med alle blå partier.

Lørdag var Liberal Alliance indkaldt til forhandlinger med Lars Løkke Rasmussen om en flertalsregering, som netop Liberal Alliance selv har bedt om skal undersøges.

Efter mødet vil Anders Samuelsen dog ikke give et bud på, om det er muligt med en regering, hvor både Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er med.

”Det er ikke mig, der skal konkludere, om det er realistisk med en flertalsregering. Det er Lars Løkke, som er kongelig undersøger, og han har fået det opdrag at prøve at afsøge det,” siger Anders Samuelsen.

”Vi har vist konstruktiv vilje. Vi ved godt, at der ikke er nogen, som får alt i sådan en proces – og slet ikke, hvis alle enderne skal mødes,” tilføjer han.

Skal være konstruktive
Tidligere lørdag var Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl ved forhandlingsbordet hos Lars Løkke Rasmussen, og her lød meldingen, at DF-formanden ikke tror på en flertalsregering. Og Anders Samuelsen erkender da også, at det ser ”åbenlyst” svært ud.

”Vi er forskellige partier, og der er ting, som peger i forskellige retninger. Der er også noget, som vi har lagt frem i fællesskab her i løbet af valgkampen, og det er trods alt noget at stå på. Først og fremmest tror jeg, at det er vigtigt, at vi ikke taler os fra hinanden, men forsøger at være konstruktive og prøver at finde hinanden,” siger Anders Samuelsen.

Anders Samuelsen vil hverken sige ja eller nej til, om Liberal Alliance vil gå i regering. Det afhænger nemlig fuldstændig af, hvad grundlaget er.

”Om vi vil i regering, afhænger fuldstændig af indholdet, og sådan skal det være. Det skal ikke være sådan, at man på forhånd siger, at det vil man gerne, eller det vil man ikke. Alle skal kunne se sig selv tydeligt i en regering,” siger Anders Samuelsen

Kan du forestile dig en regering med Liberal Alliance, Ventre og Konservative?

”Vi har bedt om, at muligheden for en flertalsregering bliver undersøgt, og med Lars Løkke i spidsen er det svært at forestille sig, at det ikke også vil inkludere de partier, der nævnes der,” lyder svaret fra Anders Samuelsen. 

Forrige artikel Thulesen Dahl tror ikke på en flertalsregering Thulesen Dahl tror ikke på en flertalsregering Næste artikel Mette Frederiksen konstitueres som ny formand Mette Frederiksen konstitueres som ny formand