S kræver afklaring af Løkkes politi-tilskud

POLITI: Statsministeren lovede i går flere penge til politiet, men der er tale om 'gamle' penge, politiet allerede er stillet i udsigt. S kræver en forklaring.

Både statsministeren og justitsministeren stillede tirsdag politiet ekstra penge i udsigt til at dække ekstraindsatsen under FN's klimatopmøde. Men ifølge en kilde i Statsministeriet er de nye penge gamle.

"Statsministerens tilsagn var blot en gentagelse af tidligere tilsagn fra regeringen til rigspolitiet," siger kilden til DR Nyheder.

"Der var ikke nye penge eller løfte om yderligere midler udover de tilsagn, der allerede er givet tidligere."

S: Topmøde må ikke gå ud over borgernes sikkerhed
Det får nu Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup til at kræve klar tale fra regeringen.   

"Regeringen har åbenbart ikke forstået situationens alvor. Når rigspolitichefen i Politiken advarer og siger, at der ikke er penge nok, så kan statsministeren da ikke love flere penge for derefter bare at trække i land igen," siger Karen Hækkerup til Altinget.dk og fortsætter: 

"Det er jo det samme som at sige til de kriminelle, at nu kan de bare tage for sig af retterne. For politiet har andet at lave."

Hun understreger, at regeringen må garantere, at klimatopmødet ikke kommer til at gå ud over almindelige menneskers behov for, at politiet kommer, når der er brug for dem.  

"Politiet kæmper både med overforbrug på 340 mio. kr fra sidste år, bandekrig og klimatopmøde. Det ser ikke godt ud. Men det hænger da slet ikke sammen, hvis regeringen nu trækker i land på, hvad Løkke lovede på sit pressemøde.

Så er borgerne da prisgivet. For slet ikke at tale om den almindelige politibetjent, som nu står overfor en ny omgang kritik af, at politiet ikke gør det godt nok," slutter Karen Hækkerup.

Forrige artikel Radikale nu på størrelse med Enhedslisten Næste artikel Camre: Østlande ikke kloge nok til EU Camre: Østlande ikke kloge nok til EU