Camre: Østlande ikke kloge nok til EU

EU: Rumænere og bulgarere bør afskæres fra indflydelse i EU, siger Mogens Camre til en fransk radiostation. Han bakkes op af Morten Messerschmidt.

De nyeste medlemmer af EU er mindre begavede end skandinaver, og derfor burde de ikke have flere pladser i Europa-Parlamentet end os.

Det er essensen af et interview, Mogens Camre som næstformand i gruppen Nationernes Europa har givet til den franske radiostation Radio France International (RFI).

Her gør han sig blandt andet til talsmand for den holdning, at "usunde og gammeldags" samfund som Rumænien og Bulgarien burde fratages deres demokratiske indflydelse på EU's beslutninger.

"Rumænien og Bulgarien har flere stemmer end Danmark, Sverige og Finland, og jeg mener ærligt talt, at vi er dygtigere, end de er," siger Camre til RFI.

Bakkes op af Messerschmidt 
DF's spidskandidat til EU-valget, Morten Messerschmidt, støtter Mogens Camre. Han mener ligeledes, at det er problematisk, at "mindre udviklede lande" kan stemme Danmark ned.

"Hvis Mogens Camre med udtalelsen 'mindre udviklede samfund' bare mener, at uddannelsesniveauet er lavere, kan man sikkert få det bekræftet med et enkelt opslag i statistikken," siger Morten Messerschmidt til Politiken.

Han mener, at det i det hele taget var en fejl af EU at tage de to lande med.

"Der er ingen tvivl om, at man har gjort i nælderne ved at tage Bulgarien og Rumænien med så tidligt. Nu har man fjernet incitamentet med at få problemerne med korruption løst. Andre lande som Kroatien og Makedonien kan pege på, at de også vil ind på de samme vilkår som Bulgarien og Rumænien," siger han.

Skadeligt for Danmark
Udtalelserne får ikke mange rosende ord med på vejen fra hverken Socialdemokraternes eller Venstres spidskandidat:

"Det er meget, meget skadeligt for Danmark," siger Dan Jørgensen (S) til Politiken og fortsætter: 

"Dansk Folkeparti skal være ret glade for, at det ikke er intelligensen, der afgør, hvor mange mandater de får."

Jens Rohde (V) er på linje med Dan Jørgensen i kritikken:

"Det ville være skræmmende, hvis vi skulle lave vores afstemningsregler efter, hvem der er kloge og ikke kloge. Så kunne det jo være, der var nogen, der ikke mente, at Mogens Camre skulle have stemmeret."

Forrige artikel S kræver afklaring af Løkkes politi-tilskud S kræver afklaring af Løkkes politi-tilskud Næste artikel Gymnasier har massive arbejdsmiljø-problemer Gymnasier har massive arbejdsmiljø-problemer