S stiller ændringsforslag til stramninger af regler for statsborgerskab

Mattias Tesfaye (S) på Folketingets talerstol 9. december 2015.

DILEMMA: Regeringen vil have, at udlændinge, der er født og opvokset i Danmark, skal bestå indfødsretsprøve på lige fod med andre udlændinge. S er i udgangspunktet positive men mener, at en bestået folkeskolens afgangsprøve er nok. Partiet stiller derfor ændringsforslag. 

Regeringen (Venstre), Dansk Folkeparti, LA og Konservative har indgået en aftale om en stramning af reglerne for at opnå statsborgerskab. Konkret betyder det blandt andet, at udlændinge, der er født og opvokset i Danmark skal bestå indfødsretsprøve på lige fod med andre udlændinge. 

Socialdemokraterne er i udgangspunktet enige i, at det er fornuftigt at stille krav. De forlod dog alligevel forhandlingerne om det konkrete spørgsmål, fordi de mener, at det er tilstrækkeligt at have bestået folkeskolens afgangsprøve, hvis man ønsker dansk statsborgerskab. 

Partiet har derfor valgt at stille et ændringsforslag under udvalgsbehandlingen, så folkeskolens afgangsprøve er tilstrækkelig. 

Resten af rød blok har erklæret sig imod forslaget. 

Forrige artikel DF støtter besparelser på boligydelsen til pensionister DF støtter besparelser på boligydelsen til pensionister Næste artikel Lunde: Forskning må vige for skattelettelser Lunde: Forskning må vige for skattelettelser