Rigsrevisionens afdelingschef på vej mod EU

Et enstemmigt budgetkontroludvalg i Europa-Parlamentet har indstillet den nuværende afdelingschef i Rigsrevisionen, Bettina Jakobsen, til posten som ny dansk EU-revisor. Det er første skridt i retning af Luxembourg, men yderligere to godkendelser venter stadig.

Bettina Jakobsen nærmer sig den danske stol i Den Europæiske Revisionsret.

Det skriver flere medier, efter hun enstemmigt er blevet indstillet til stillingen som Danmarks EU-revisor af Europa-Parlamentets budgetkontroludvalg.

52-årige Bettina Jakobsen leder Rigsrevisionens Borger-afdeling, der blandt andet står for revisionen af en række borgernære ministerier, og Rigsrevisionen har i det hele taget dannet rammen om det meste af hendes karriere. Tiden her er kun blevet afbrudt af fem år i Bruxelles, hvor hun fra 1997 til 2002 arbejdede for Natos internationale revisionsgruppe.

Den kombination af dansk og international erfaring kommer hun til at trække på i sit nye job ved Den Europæiske Revisionsret i Luxembourg.

"Revisionen af de forskellige EU-områder er en vigtig opgave. Jeg vil særlig lægge vægt på, at revisionsresultaterne skaber værdi og effekt for borgerne i EU's medlemslande," siger hun.

Inden hun kan pakke kufferterne, skal Bettina Jakobsen også formelt godkendes på Europa-Parlamentets plenarsamling i Strasbourg 7. juli og af medlemslandene. På den anden side af godkendelserne bliver en EU-revisor udnævnt for en seks-årig periode med mulighed for forlængelse.

Alle EU's medlemslande er repræsenteret i Revisionsretten, og den danske stilling blev ledig tidligere i år, efter at den daværende EU-revisor og tidligere danske rigsrevisor Henrik Otbo pludselig døde 1. februar i en alder af 65 år.

 

Forrige artikel Martin Dahl bliver ny direktør i FrederiksbergFonden Næste artikel Ny direktør til Københavns Børne- og Ungdomsforvalting