Regeringen sparker forhandlinger i gang med sættemøder

FORHANDLINGER: Regeringen indleder de såkaldte sættemøder med Folketingets partier forud for forhandlingerne om 2025-planen og finansloven. LA står efter første møde stadig fast på sine krav.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mødes i dag med LA, Socialdemokraterne, DF, Radikale og Konservative under de første sættemøder forud for de egentlige 2025-plans- og finanslovsforhandlinger.

Møderne finder sted i Finansministeriet.

Klokken 9.30 mødte Liberal Alliance ind i Finansministeriet, hvor møderne finder sted. Partiets leder Anders Samuelsen står fast på sit krav om topskattelettelser for de allerrigeste efter det første møde med regeringen:

”Vores budskab er, at hvis vi bruger råderummet på 40 milliarder på en fornuftig måde, så kan vi halvere topskatten. Ikke bare fjerne fem procentpoint,” siger han til Jyllands-Posten efter første møde med Claus Hjort Frederiksen.

Anders Samuelsen gentager sin opfordring til, at de fire borgerlige partier danner en regering med fire partier og laver en "velstandsplan" sammen.

Det næste parti i møderækken er Socialdemokraterne. Derefter følger DF, Radikale og Konservative.

Møderækken fortsætter mandag og onsdag i næste uge, oplyser Finansministeriet.

Forrige artikel DF: Milliardsag mod Apple er ren undertrykkelse DF: Milliardsag mod Apple er ren undertrykkelse Næste artikel Vestager: Danske politikere er for dårlige til at tale EU op Vestager: Danske politikere er for dårlige til at tale EU op