Redaktør runder kommunalvalget af med karakterer til Socialdemokratiet – de får både 7 og 00

I fordelingen af borgmesterkæder klarede regeringspartiet sig relativt godt. Men når man ser på den samlede opbakning til partiet på landsplan, er det et historisk dårligt resultat. Hør mere i dagens Ajour.

Et kommunalvalg er 98 lokale valg. Lokalpolitisk – og i fordelingen af borgmesterkæder – klarer det største parti i lokalpolitik, Socialdemokratiet, sig relativt godt. 

Omvendt ser det ud for partiet landspolitisk. Her har Socialdemokratiet ikke bare haft den laveste vælgertilslutning i nyere tid, men også det største fald fra et valg til det næste siden Berlinmuren faldt.

I dette afsnit af Ajour uddeler Altingets kommunalpolitiske redaktør, Kim Rosenkilde, karakterer til regeringspartiet i kommunalvalget. Han ser også på, om valget kan gøre ondt på Mette Frederiksen på Christiansborg.

For på den ene side kan kommunalvalget være udtryk for en generel utilfreds med regeringen, og ses som et midtvejsvalg frem mod et folketingsvalg. Men resultatet kan også handle om regeringens håndtering af mink og corona, som sandsynligvis er overståede kapitler til næste valg.

Hør mere i dagens afsnit af Ajour.

{{toplink}}

Forrige artikel Hvem bliver DF’s nye formand? Hvem bliver DF’s nye formand? Næste artikel Efter COP26: Var aftalen for uambitiøs - eller så god som den kunne blive? Efter COP26: Var aftalen for uambitiøs - eller så god som den kunne blive?