Politiken uddeler undervisningspriser

Vinderne er fundet til Politikens undervisningspriser. De går i år til en ung gymnasielærer fra Maribo, en folkeskolelærer fra Fyn og en erhvervsskolelærer, der forstår at give eleverne både pisk og gulerod.

Vinderne af Politikens årlige undervisningspriser er netop offentliggjort, og tre hovedvindere er fundet.

Grundskoleprisen gives til Vini Bahl Hansen fra Brobyskolerne på Fyn. Hun modtager prisen, fordi hun ”tror på alle elevers evner og har høje forventninger til dem og lykkedes med at stimulere deres nysgerrighed og lyst til at lære.”

Særligt fremhæves hendes evne til at skabe projekter, hvor elever mødes på tværs af årgange, og de ældre elever lærer at formidle deres viden til de yngre.

Gymnasieprisen går til Kasper Pagh Ditlevsen fra Maribo Gymnasium, der af både elever og forældre beskrives som imponerende kompetent og kreativ i sin tilgang til undervisningen.

Ekspertpanelet beskriver ham således: ”Han er fagligt knivskarp, han er velforberedt, og han får alle med. Men der hvor han virkelig imponerer, er ved den kreativitet, han lægger for dagen, når det gælder undervisningsformer.”

Erhvervsskoleprisen er uddelt til Nicolas Fischer fra Roskilde Tekniske Skole. Han fremhæves for sin evne til at lede eleverne på rette kurs, både fagligt og personligt.

Ekspertudvalget skriver: ”Dét, der gør, at vi giver ham årets hovedpris er, at han udover at være en benhård indpisker, når det gælder om at holde den faglige fane højt, så er han en omsorgsfuld mentor, som har blik for, at der skal andet og mere end fagligt engagement til.”

Alle tre hovedpriser er på 75.000 kroner, hvoraf en tredjedel skal gå til videreuddannelse eller projekter på skolen.

Forrige artikel Ny rådsformand for Folkekirkens Nødhjælp Næste artikel Dødsfald: Politiker Jens Møller (94)