Pind vil lade fængselsbetjente bruge peberspray

FÆNGSLER: Regeringen vil lade fængselsbetjente bære peberspray som en del af deres almindelige udrustning.

Fængselsbetjente skal have mulighed for at bevæbne sig med peberspray som en del af deres almindelige udrustning. Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pind (V) ifølge TV 2.

Forslaget kommer på baggrund af et ønske fra fængselsbetjentenes fagforening, Fængselsforbundet.

”Når der opstår en nødsituation i de lukkede fængsler eller arresthuse, skal vores fængselsbetjente have de bedst mulige arbejdsvilkår til at løse konflikten,” siger Søren Pind ifølge TV 2 og fortsætter:

”De står over for nogle af de mest hårdkogte indsatte, og det er vores opgave at give dem de bedste redskaber til at håndtere eventuelle krisesituationer.”

Peberspray-ordningen begrænser sig til ansatte i de lukkede fængsler, på de lukkede afdelinger og i arresthusene. Som reglerne er i dag, kan fængselsbetjente få tilladelse til at bære peberspray i særlige risikosituationer, men det er ikke en del af den almindelige udrustning.

Der har i den seneste tid været flere overfald på fængselsbetjente, og regeringen har foreslået flere tiltag. Fredag blev der tilføjet to punkter til regeringens såkaldte respektpakke og mandag foreslog Søren Pind at skærpe straffen for kriminalitet begået af indsatte og varetægtsfængslede.

Forrige artikel Minister: Privatskoler er ikke kun for de få Minister: Privatskoler er ikke kun for de få Næste artikel Vismand enig med regeringen: Fornuftigt at skrotte kystmøller Vismand enig med regeringen: Fornuftigt at skrotte kystmøller