Pind overtager UVVU-udpegning fra Lunde

Justitsminister Søren Pind (V) får ansvaret for at vælge de nye medlemmer af Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed, så uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) ikke kommer i habilitetsproblemer.

Det bliver Søren Pind (V) og ikke Esben Lunde Larsen (V), der skal sætte navne på de nye medlemmer af og suppleanter til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed.

Ansvaret for udgpegningen overgår nemlig fra uddannelses- og forskningsministeren til justitsministeren, fremgår det af en orientering til Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg.

Den nye ansvarsforedeling skyldes, at man fra Uddannelses- og Forskningsministeriets side ønsker at undgå en situation, hvor der kan sættes spørgsmålstegn ved Esben Lunde Larsens habilitet i forbindelse med udpegningerne til udvalgene, når den videnskabelige praksis i hans ph.d.-afhandling samtidig er under behandling på Københavns Universitet efter anklager om plagiat. Ph.d.-afhandlingen er dog endnu ikke en sag for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed.

Justitsminister Søren Pind forventes at præsentere listen af UVVU-medlemmer inden måneden er slut.

Forrige artikel Fynsk socialdemokrat skifter til Alternativet Næste artikel Karen Hækkerup afløser midlertidigt Jan Mousing