Partier kan stadig ikke blive enige om terrorpakke

FORHANDLINGER: Efter endnu tre timer i forhandlingslokalet er regeringen og de øvrige partier i politiforligskredsen stadig ikke nået frem til en aftale om terrorpakken. Partierne er enige om indholdet, men uenige om finansieringen. OPDATERET.

Regeringen forhandlede onsdag eftermiddag videre med partierne bag politiforliget - SF, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre - om den terrorpakke, som blev fremlagt kort tid efter skudattentaterne i København midt i februar.

Men endnu engang kom partierne ud af forhandlingslokalet uden en aftale.

Den store tvist i forhandlingerne handler om, hvor finansieringen til terrorpakken skal komme fra.

Konservativ retsordfører Mai Mercado siger efter forhandlingerne, at hun savner at få at vide, hvor finansieringen af terrorpakken skal komme fra.

"Vi er ikke nået et afgørende gennembrud, for vi mangler jo stadig, at regeringen lægger frem, hvordan de vil finansiere terrorpakken. Vi er bekymrede for, at det er politiet selv, der i 2015 skal betale for initiativerne til 50 millioner kroner," siger Mai Mercado og fortsætter:

"Jeg har sagt meget håndfast i dag, at vi ser gerne, at regeringen finder en anden finansiering."

Justitsminister Mette Frederiksen (S) har dog flere gange afvist, at politiet selv skal finansiere terrortiltagene. Der vil blive fundet nye penge, slog hun fast over for Ritzau før onsdagens forhandlinger.

"Vi lægger op til en generel styrkelse af dansk politi og vores terrorberedskab, punktum. Og ingen skal være i tvivl: De initiativer, vi har lagt frem for at styrke politiets terrorbekæmpelse, skal ikke finansieres af politiet", siger Mette Frederiksen til Ritzau.

Regeringen lægger op til, at der her og nu skal udskrives en merbevilling til politiet, som skal vedtages ved et aktstykke, der skal gå gennem Folketingets Finansudvalg. Resten af finansieringen skal findes, når der i efteråret - og efter et valg - skal forhandles en ny aftale for politiets økonomi i 2016-2018.

Men oppositionen kræver, at hele finansieringen skal falde på plads allerede nu. Samtidig er de borgerlige partier bekymrede over, om merbevillingen til politiets øgede terror-beredskab kommer til at blive finansieret af politiets egne midler, og at der derfor vil være færre penge til politiets andre opgaver.

 

Forrige artikel Dansk slutdepot for atomaffald sættes på standby Dansk slutdepot for atomaffald sættes på standby Næste artikel Efter Se og Hør-sagen: Flertal vil lade det offentlige retsforfølge medier Efter Se og Hør-sagen: Flertal vil lade det offentlige retsforfølge medier