Partier: Danskerne skal vide hvad indvandring koster

KRONER OG ØRE: Der tegner sig et bredt flertal på Christiansborg for at opgøre, hvad indvandringen koster den danske stat.

Det er igen tid til at få opgjort, hvad indvandringen koster den danske statskasse i kroner og øre. 

Det mener regeringens støttepartier, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative, skriver Berlingske. Partierne mener, at regnestykket er nødvendigt på grund af det øgede flygtningepres. 

"Det er absolut et ønske fra os, at vi får belyst, hvad indvandringen egentlig koster den danske stat. Man kan være uenige om, hvilken udlændingepolitik der skal føres, men fakta skal vi have på plads," siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, til Berlingske.

LA: Længe efterspurgt beregninger
Dansk Folkeparti tager kravet om en ny beregning med til finanslovforhandlingerne, og udgifterne skal blandt andet kortlægge udgifter til asylmodtagelse, integrations­indsatser, familiesammenføring og overførselsindkomster til indvandrere og efterkommere.

Liberal Alliances poltiiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, fortæller, at hans parti gennem længere tid har efterspurgt netop sådan en beregning.

Tidligere beregning droppet
Tilbage i 2010 påbegyndte VK-regeringen på opfordring fra DF en lignende beregning. Arbejdsgruppen blev dog aldrig færdig, fordi den efterfølgende SRSF-regering afblæste beregningerne - blandt andet med forklaringen, at regnestykket i deres øjne var irrelevant.

I dag har piben dog fået en anden lyd. Socialdemokraternes integrationsordfører, Dan Jørgensen, kalder en ny beregning "en ret god idé". Og der er også umiddelbart støtte fra SF til at få opgjort udgifterne.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) melder sig klar til at opfylde ønsket, men hun understreger samtidig, der er tale om en ressourcekrævende beregning. VK-regeringens arbejdsgruppe nåede i en delrapport - og med forbehold - at vurdere, at indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande kostede Danmark cirka 15,7 milliarder kroner om året. Samtidig bidrog vestlige indvandrere med cirka 2,2 milliarder kroner årligt.

Forrige artikel Blåt pres på regeringen for mere nødhjælp Blåt pres på regeringen for mere nødhjælp Næste artikel Regeringen skrotter køreplan for grøn transport Regeringen skrotter køreplan for grøn transport