Partier bag togfond tvivler på oliepenge

TOGFOND: Tre ud af fem partier bag Togfonden DK tror ikke længere på, at øget oliebeskatning kan finansiere det store infrastrukturprojekt.

Tre ud af fem partier bag Togfonden DK tror ikke længere på oliefinansieringen bag den 28,5 milliarder dyre fond.

Det skriver Børsen i dag.

Prisen på olie er nemlig lavere end forventet, og det ser ud til, at den lave pris på olie vil fortsætte lang tid endnu.

Togfonden fra januar 2014 er finansieret af øget oliebeskatning, og her var forudsætningerne, at en tønde olie skulle koste 121 dollar i 2015 og 127 dollar i 2016.

Men lige nu er prisen på en tønde under 60 dollar.

Partier: Pengene mangler
Det er partierne Socialdemokraterne, Radikale, SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der står bag togfonden.

Nu melder Enhedslisten ud, at der mangler penge til togfonden.

"Oliepengene er helt åbenlyst ikke nok, eftersom det her projekt koster 28,5 milliarder. Med den oliepris, der er lige nu, så hænger det ikke sammen. Men pyt med det, så må vi bare finde pengene et andet sted,” siger Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til Børsen.

SF deler Enhedslistens vurdering og peger på, at man må finde midler til togfonden på anden vis.

Dansk Folkeparti mener derimod, at konsekvensen af de manglende oliepenge er, at man må barbere nogle af infrastrukturprojekter i fonden væk. Konkret vil Dansk Folkeparti skrotte en togbro over Vejle Fjord til 4,3 milliarder.

De to tidligere regeringspartier, Socialdemokraterne og Radikale, vil ikke anerkende, at oliefinansieringen mangler.

Forrige artikel Piraten, pokerspilleren og modstandsmanden om Europa-Parlamentets første år Piraten, pokerspilleren og modstandsmanden om Europa-Parlamentets første år Næste artikel Departementschefer fik omtumlet valgperiode Departementschefer fik omtumlet valgperiode