Østergaard: Vi bliver stærke af at skulle kæmpe ekstra

VALG: Radikale kommer måske ikke til at kigge tilbage på dette valgresultat med stolthed, erkendte Morten Østergaard i sin tale til partiets fest på Christiansborg. Men partiet bliver stærkt af at skulle kæmpe ekstra, lovede han.

Det ser ikke ud til, at Radikale får noget synderligt imponerende valgresultat, men der var alligevel rigeligt med gejst, klapsalver og “Morten! Morten! Morten”-tilråb, da Radikales formand holdt tale til partiets valgfest på Christiansborg.

Morten Østergaard erkendte, at det ikke er gået godt for partiet.

“Selvom vi måske ikke kommer til at se tilbage på det her valgresultat med stolthed, så kan vi se tilbage på valgkampen med stolthed. Fordi vi er stået fast på det, vi troede på,” sagde R-formanden og fortsatte:

“Vi stod sammen for at vise et Danmark, som ikke tørrer regningen for fremtidens velfærd af på de fattige i Danmark. Og som ikke mener, at valgkampen skal udføres som en rituel stammedans på nogle af de mest triste skæbner i verden.”

Til trods for tilbagegangen, så lovede Morten Østergaard, at partiets nye folketingsmedlemmer bliver “kampklare mandater”. Partiet har oplevet modstand før, slog han fast.

“Radikale Venstre har prøvet det her før. Og er der noget, vi bliver stærke af, så er det, når vi skal kæmpe ekstra for at få vores ting igennem.”

Følg valgresultatet live her.

Forrige artikel Venstre beholder mandat på Bornholm Næste artikel Pape: Jeg går ikke nogen steder Pape: Jeg går ikke nogen steder