Ny Uffe-bog torsdag: Nu gik det lige så godt ...

BOG: Tidligere udenrigsminister og Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen klar med provokerende bog om danskernes forhold til internationalt samarbejde.

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) udgiver torsdag på Gyldeldal en efter sigende provokerende gennemgang af danskernes holdning til internationalt samarbejde, EU, "de fremmede" og de såkaldte danske værdier.

Den gamle Venstre-formand, som forlaget fremhæver som en "erfaren, engageret og skarp aktør", kommer med nogle forslag til, hvad der kunne gøres anderledes.

I foromtalen hedder det:

"I de seneste år er der vendt op og ned på mange ting, og ikke kun på grund af 11. september. Vores værdier er kommet under pres globalt, og Europa og USA sakker agterud.

Så kom finanskrisen og satte yderligere skub i den negative udvikling.

Det er hele vores velstands- og demokratigrundlag, der er udfordret, og for et lille land som Danmark rummer situationen særlige udfordringer - og krav. Danskerne har levet ved gadekæret i mange år, men nu er der storm, og hvordan skal vi så reagere på dét? Ved at lukke øjnene - og grænserne! - og håbe på, at det går over? Eller ved at debattere åbent og tage et aktivt ansvar for den rolle, selv et lille land spiller i verden? Ellemann er ikke i tvivl."

Bogen "Nu gik det lige så godt ..." er på 157 sider til 200 kr.

Forrige artikel Vismændenes hovedbudskaber Næste artikel De 32 initiativer i regeringens ghetto-strategi