Ny kvinde i spidsen for kommunernes kompetenceudvikling

Kommunernes virksomhed inden for kompetenceudvikling, COK, har ansat Hanne Bak Lumholt som ny direktør. Hun skal dermed gå forrest i arbejdet med at implementere både nuværende og kommende velfærdsreformer.

Hanne Bak Lumholt indtager direktørposten hos COK på den anden siden af sommeren.

Det skriver virksomheden, som tager sig af kommunal kompetenceudvikling, i en pressemeddelelse.

Hanne Bak Lumholt kommer fra KL, hvor hun har været afdelingschef og leder af Folkeskolereformsekretariatet i de sidste tre år. Tidligere har hun været organisationens spydspids på børne- og kulturområdet i en stilling som kontorchef, og i alt løber det op i mere end 20 år hos Kommunernes Landsforening, kun afbrudt af et smut til Odense Kommune, hvor hun var kontorchef fra 2002 til 2005.

Som ny direktør i COK får hun ansvar for at hjælpe kommunerne med at implementere og gennemføre fremtidens velfærdsreformer og følge dem, der allerede er vedtaget, til dørs.

"De mange velfærdsreformer har skabt nye arbejdsvilkår for titusindvis af kommunale medarbejdere. Det bliver den nye direktørs opgave at understøtte og udvikle læringsforløb, der imødekommer kompetencebehovet hos de kommunale medarbejdere og ledere, som reformerne skaber – både på velfærdsområdet og på det administrative område," forklarer COK's formand, Jan Olsen, i pressemeddelelsen.

Og det glæder Hanne Bak Lumholt sig til. Især samarbejdet med det kommunale embedsværk.

"Kommunernes ledere og medarbejdere er meget ambitiøse og kompetente i samarbejdet og samspillet med borgerne. For at fastholde den relation er det altafgørende, at ny viden, nye færdigheder og nye kompetencer løbende bliver udviklet. I det arbejde har COK en central rolle, som jeg glæder mig til at understøtte og løse sammen med mine nye kolleger," siger hun i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Tidligere syddansk SF'er skifter til Retsforbundet Næste artikel SFU-formand bliver folketingskandidat