Ny alliance mod hjemløshed

Private fonde, kommuner og velgørende organisationer har indledt et samarbejde for at bekæmpe hjemløshed blandt unge.

Hjem Til Alle Alliancen er navnet på et nyt samarbejde mellem en række fonde, velgørende organisationer, fagfolk og kommuner, som skal bekæmpe hjemløshed blandt unge. 

Ifølge KL’s repræsentant i alliancen, Jane Wiis, er manglen på lejligheder med en overskuelig husleje ofte et centralt problem, hvilket derfor står højt på alliancens dagsorden at adressere:

”Når en hjemløs skal hjælpes videre i livet, er det afgørende, at vi har nogle billige boliger, som passer til deres behov, og at vi i samme moment lykkes med at skabe sammenhæng i borgerens hele liv. Vi har brug for en fælles og helhedsorienteret indsats, og derfor er det rigtigt godt, at vi med dette initiativ får samlet en række centrale aktører omkring borgerne,” lyder det fra KL-direktøren.

Social- og indenrigsminister Karen Elleman hilser initiativet velkommen:

”Alliancen er et eksempel på noget af det, der virkelig fungerer i Danmark: Et civilsamfund, der påtager sig et socialt ansvar over for nogle af de mest udsatte borgere i landet. Jeg er meget begejstret for, at så forskellige aktører kaster deres kræfter ind i at hjælpe unge hjemløse til at få kontrol over deres egen livssituation,” lyder det i en pressemeddelelse.

I alliancen deltager Bikubenfonden, Realdania, Helsefonden, Københavns Kommune, Kommunernes Landsforening, KAB, Professionshøjskolen Metropol, Socialstyrelsen, SAND – De hjemløses landsorganisation, Ungdommens Røde Kors og Falck.

Forrige artikel Per Mikael Jensen ny formand for Publicistklubben Næste artikel Nye Borgerlige får plads i regions- og byråd