Nu vender eleverne tilbage: Sådan bliver skoledagen

Onsdag skal landets skoleelever tilbage i skole. Her mødes de af en række krav og opfordringer. Det gælder blandt andet opfordringer om vaccine og selvtest, mens forældre skal bære mundbind på skolerne.

Når skoleeleverne onsdag vender tilbage til fysisk undervisning, bliver det til en hverdag med selvtest, opdelte klasser og andre coronaforanstaltninger.

”Det skal være trygt at komme tilbage, og derfor bliver skoledagen ikke helt, som den plejer at være,” sagde børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde tirsdag.

Her forklarede hun, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at sende alle elever tilbage, men at det blandt andet er nødvendigt at indføre krav om mundbind/visir for forældre og at lade elever fra 1. klasse teste mindst to gange om ugen.

De to ugentlige test hjælper det offentlige med ved at stille gratis selvtest til rådighed via skolerne.

Læs Børne- og Undervisningsministeriets spørgsmål og svar om Covid-19 her. 

Bekymrede lærere

Spørgsmålet om elevernes tilbagevenden til fysisk undervisning er særligt blevet problematiseret af Danmarks Lærerforening.

Formanden, Gordon Ørskov Madsen, sagde i sidste uge til TV 2, at der er brug for mindre hold, hvis eleverne skal tilbage i skole.

Han luftede i den sammenhæng ideen om at lade elever møde ind skiftevis hver anden dag.

Det kommer således ikke til at ske.

Pernille Rosenkrantz-Theil understregede på pressemødet, at sundhedsmyndighederne ikke har anbefalet at bruge det ”tunge redskab” at begrænse fremmødet i skolerne.

”Der er vi simpelthen ikke i pandemien lige nu,” tilføjede børne- og undervisningsministeren.

Vacciner, vacciner, vacciner

Med på tirsdagens pressemøde var også vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst.

Hun understregede også, at det ifølge styrelsen er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne skoledørene igen.

Hun havde dog en afgørende opfordring til elevernes forældre: Få jeres børn vaccineret.

”Sørg nu for at få jeres børn vaccineret. Lige nu har 43 procent af børnene mellem 5 og 11 år fået første stik. Det svarer til 182.000 børn. Det er rigtig flot, og tusinde tak til jer, som har taget imod vaccinen. Vi vil gerne have endnu flere med,” sagde Helene Probst.

Forrige artikel Overblik: Sådan vil partierne øge arbejdsudbuddet Overblik: Sådan vil partierne øge arbejdsudbuddet Næste artikel Dagens overblik: Magnus Heunicke genbesøger Minkkommissionen, og regeringen skal forklare Syrien-hjemsendelser i EU Dagens overblik: Magnus Heunicke genbesøger Minkkommissionen, og regeringen skal forklare Syrien-hjemsendelser i EU