Nominerede til Danidas CSR-pris er fundet

Butler’s Choice, Neutral og Maersk Line er nominerede til CSR Abroad-prisen, der uddeles af Danida og Eksportrådet til et firma, der viser samfundsansvar i udviklingslande. 

Danida, Eksportrådet og IFU har nomineret Butler’s Choice, Neutral og Maersk Line til CSR Abroad-prisen. Det skriver Udenrigsministeriet i en nyhed

CSR Abroad Prize uddeles til en virksomhed, der har samfundsengagement i både forretningen og organisationen. Prisen blev lanceret for første gang i 2014 af daværende handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) for at give danske virksomheder et ekstra incitament for at vise samfundsansvar i udviklingslande.

De nominerede virksomheder begrundes såles:

Butler’s Choice er nomineret til CSR Abroad prisen for deres mangeårige indsats for at forbedre de miljømæssige og sociale forhold i fiskeindustrien i Vietnam.

Med en vedholdende indsats er det lykkedes Butler’s Choice at udvikle en bæredygtig forretningsmodel i en branche med vanskelige CSR-problemstillinger. De bidrager til bæredygtig vækst og jobskabelse i lokale fiskersamfund, bl.a. gennem at støtte adgang til skolegang og basale sundhedsydelser. Virksomheden viser, hvordan lokal tilstedeværelse gør det muligt at arbejde strategisk med CSR i leverandørkæden og produktionens bæredygtighed.

Neutral er nomineret til CSR Abroad prisen for deres dedikerede udvikling af en platform for bæredygtigt tøj til B2B-markedet i Danmark.

Neutral er en CSR-frontløber i en vanskelig branche.  Ved at være til stede på produktionsstederne sørger de for at sikre bæredygtighedsstandarderne og overføre viden til leverandørerne. Neutrals palet af certificeringer dækker samlet set over bæredygtighed i fuld skala. Virksomheden har bevist, at også små virksomheder kan være dagsordensættende og succesfuldt implementere de højeste bæredygtighedsstandarder i deres værdikæde.

Maersk Line er nomineret til CSR Abroad prisen for deres banebrydende forretningsinnovation og partnerskab baseret på shared value med FairFishing om at etablere fiskeriinfrastruktur i Somaliland.

Partnerskabet er et banebrydende og stærkt eksempel på, hvordan en forberedende CSR-indsats kan skabe shared value. Fiskeristationen genererer økonomisk udvikling i lokalsamfundet, som er mest kendt for pirateri og flygtninge til Europa. Samtidig giver det Maersk Line en base i et område, som er på vej til at blive et regionalt knudepunkt for handel. Det innovative koncept kan inspirere andre virksomheder til at gå nye veje inden for CSR.

Juryen, der skal beslutte hvem der løber med prisen i forbindelse med CSR Awards i Vejle 7. oktober, består af:
 
• Allan Lerberg, Institut for Menneskerettigheder
• Henning Høy Nygaard, Håndværksrådet
• Natascha Linn Felix, Transparency International Danmark
• Jacob Fjalland, WWF
• Malene Østergaard, Danfoss

Forrige artikel Lærerne genvælger Bondo som formand Næste artikel DONA-pris til Berlingske