DONA-pris til Berlingske

Berlingskes politiko.dk er dette års vinder af DONA-prisen for blandt andet at skabe nye ideer og for at bruge humoren til at skabe interesse for politik. Prisen blev torsdag aften overrakt til de tre medstiftere Nikolaj Rytgaard, Thomas Søgaard Rohde og Kaare Sørensen.

Holdet bag Berlingskes politiske site, politiko.dk, kunne tordag aften give hinanden et klap på skulderen.

De er nemlig dettes års vinder af DONA-prisen, som hvert år uddeles til personer eller medier, der har gjort en særlig indsats inden for onlinejournalistik eller -kommunikation.

Ansigterne bag og dermed medstifterne af den nu snart et år gamle politiske site er redaktør for sociale medier, Kaare Sørensen, journalist Thomas Søgaard Rohde og nu tidligere politiko-redaktør Nikolaj Rytgaard.

Rytgaard skiftede tidligere på året sit job på Berlingske ud med et nyt hos sin tidligere arbejdsplads på Jyllands-Posten. Han har desuden tidligere været ansat som journalist hos Altinget.dk.

På foreningen DONAs hjemmeside fremgår det, at politko.dk har vundet årets DONA-pris for at have taget det digitale opdrag alvorligt og tænkt i originale digitale formater. Derudover har redaktionen bag formået at holde tonen humørfrisk, men på en stadig seriøs måde.

Der står derudover:

"De har taget nye virkemidler og sociale medier til sig som en helt naturlig del af deres arbejde og vist, at forbilledlig digital journalistik også kan udspringe af en organisation, der nærmest er ældre end trykpressen – og som vist aldrig er blevet beskyldt for at være morsom," fremgår det af hjemmesiden.

Der var i alt 24 journalistiske projekter nomineret til prisen, hvor der til sidst var tre nomineringer tilbage i feltet.

Udover politiko.dk var Anders Kjærulff med radiomagasinet "Aflyttet" på Radio24Syv og blogger og skribent Peter Kofoed nomineret. Kofoed ifølge MediaWatch for sin afdækning af NSA, overvågning og interview med Edward Snowden.

Forrige artikel Nominerede til Danidas CSR-pris er fundet Næste artikel Dansk Psykoterapeutforening henter chef fra SF