Mette Frederiksen til regeringen: Drop topskattelettelser

OPFORDRING: Tiden er ikke til regeringens topskattelettelser, lød det fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen ved afslutningsdebatten.

Regeringen skal erkende, at tiden er ikke til topskattelettelser

Sådan lød det fra Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, under hendes ordførertale ved Folketingets afslutningsdebat.

Hun pegede på, at Danmarks økonomi er presset. Der er blandt andet udfordringer med flygtningekrisen, skattely-sagen og mangel på vækst, lød det fra Mette Frederiksen.

”Når vi lægger alt det her sammen – ja, så er tiden ganske enkelt ikke til blå bloks skattelettelser,” sagde hun og tilføjede:

”Vi skal diskutere vores økonomiske politik til efteråret. Mon ikke blå bloks kreativitet strækker sig til at gøre nedslidtes adgang til pension endnu vanskeligere, give gulerod i toppen og pisk til andre og ellers skære ned på det, vi er fælles om.”

Men det er ikke den rette kurs at belønne i toppen, mener S-formanden, for ”Danmark er ikke blevet et rigt land på topskattelettelser.”

Ifølge Mette Frederiksen har regeringen ikke leveret på vækstinitiativer, indsatsen overfor skattesnyd eller infrastruktur til hele landet.

”Regeringen skubber de vigtigste beslutninger foran sig. Og samtidig støvsuges alle hjørner af vores samfund for at skrabe sammen til skattelettelser. Det er kortsigtet, det er forkert. Og regeringen er – undskyld mig – alt for fodslæbende,” sagde Mette Frederiksen og tilføjede:

”Danmark har brug for at få gang i kedlerne igen. Ikke ved blindt at pumpe skattelettelser ud i økonomien her og nu.”

Læs hele Mette Frederiksens tale her.

Forrige artikel Har du fulgt med: Prøv quizzen Har du fulgt med: Prøv quizzen Næste artikel DF: Ingen skattelettelser før kernevelfærd er på plads