DF: Ingen skattelettelser før kernevelfærd er på plads

Kristian Thulesen Dahl (DF) ved afslutningsdebatten i Folketinget. 1. juni 2016

AFSLUTNINGSDEBAT: Kristian Thulesen Dahl (DF) påpegede, at partiet ikke vil støtte skattelettelser til efteråret, før den centrale velfærd er sikret. Formanden afviste, at han allerede har givet skattelettelser gennem lempelse af registreringsafgiften.

Ved onsdagens afslutningsdebat påpegede formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, at partiet ikke ser, at der er mulighed for skattelettelser til efterårets forhandlinger, hvis ikke eksempelvis ældre borgere får ordentlig pleje.

"Vi vil have sikret, at kernevelfærden er intakt i det her land. Vi vil have sikret, at de ældre får en ordentlig pleje. Det er først, når vi er betryggede i det, at der i givet fald er et råderum til skattelettelser," lød det fra formanden.

Det fik SF's politiske ordfører, Jacob Mark, til at stille spørgsmål om, hvorvidt partiet allerede nu ser, at kernevelfærden er i orden, når Dansk Folkeparti har lagt stemmer til en lempelse af registreringsafgiften.

Kristian Thulesen Dahl påpegede dog, at finansloven for 2016 giver kommunerne flere penge.

Forrige artikel Mette Frederiksen til regeringen: Drop topskattelettelser Mette Frederiksen til regeringen: Drop topskattelettelser Næste artikel S: Grønt Danmarkskort er et centralt krav S: Grønt Danmarkskort er et centralt krav