Løkkes eksperter kritiserer avisers moms-svig

INGEN MOMS: Hvem vil ikke gerne slippe for moms? Det gør aviser helt særligt, og det kritiseres nu af Løkkes vækst-eksperter.

Alle forbrugere gør, håndværkere gør det - hvis de da ikke arbejder sort. Men aviser gør det ikke. Betaler moms. Den moms på 25 procent, der ellers er velfærdssamfundets største og vigtigste indtægtskilde. 

Dagbladenes nul-moms (dvs. ingen moms på avissalg, men refusion af den moms, aviser betaler) er da også uretfærdig, mener Aller, Egmont og Bonnier. Deres fællesorganisation glæder sig over ny kritik af momsfritagelse fra Vækstforum.

Kritikken har tidligere fået opbakning fra de økonomiske vismænd, og nu har seks medlemmer af statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) vækstforum altså også set sig sure på bl.a. momsfritagelse, skriver dr.dk. Dansk Magasinpresses Udgiverforening (DMU) bakker statsministerens centrale rådgivere op:

"DMU's krav om ligestilling på momsområdet bakkes op af seks fremtrædende medlemmer i Statsministeriets eget udvalg, Vækstforum. Medlemmerne anbefaler, at staten stopper den massive støtte, i form af momsbegunstigelse, til bl.a. dagbladene, da udvalget mener støtten blot holder lavproduktive virksomheder i live, og således hæmmer konkurrencekraften," skriver DMU i en pressemeddelelse.

Det anslås, at dagbladenes nul-moms har en samlet værdi af ca. en milliard kroner årligt - penge som de danske skatteydere går glip af.

Forrige artikel S kan ikke garantere velfærdsforbedringer S kan ikke garantere velfærdsforbedringer Næste artikel EL vil af med automatisk kirkeskat