EL vil af med automatisk kirkeskat

KIRKESKAT: Udlændinge, der flytter til Danmark, skal ikke længere automatisk betale kirkeskat, mener Enhedslisten.

Enhedslisten er utilfreds med, at udenlandske statsborgere kan blive automatisk indmeldt i Folkekirken, når de flytter til Danmark, og dermed kan komme til at betale kirkeskat.

Partiet ønsker reglerne lavet om, så alle, uanset oprindelsesland og religiøst tilhørsforhold, aktivt skal tilmelde sig Folkekirken for at blive medlem, siger partiets skatteordfører, Frank Aaen:

"Jeg synes, det bør være sådan, at man selv melder sig ind i en forening, før man bliver opkrævet et kontingent. Som det er nu, kan en udlænding ved at sætte et kryds et helt andet sted i et skema, lige pludselig blive medlem, og det kan ikke nytte noget," siger Frank Aaen.

Evangelisk-lutherske udlændinge bliver automatisk medlem
Udlændinge, der flytter til Danmark, bliver automatisk medlemmer af Folkekirken, hvis de angiver, at de tilhører et andet evangelisk-luthersk trossamfund. Derimod skal f.eks. katolikker eller muslimer selv opsøge en dansk præst, hvis de ønsker optagelse i Folkekirken, ligesom alle, der er født i Danmark, først bliver medlem, i det øjeblik de bliver døbt.

"Grundlæggende mener jeg, at Folkekirken selv burde stå for kontingentopkrævningen i stedet for at det er en automatisk ordning via staten. Men så længe vi har den automatiske ordning, bør vi sige, at det skal være en aktiv handling. Det er dåb i Danmark selvfølgelig, men det er dåb i udlandet jo ikke nødvendigvis," siger Frank Aaen.

Forrige artikel Løkkes eksperter kritiserer avisers moms-svig Næste artikel Greenpeace mest synlig ved klimatopmødet Greenpeace mest synlig ved klimatopmødet