Et år efter invasionen: Landkommuner har åbnet dørene for relativt flest flygtninge fra Ukraine

Lidt over 33.000 flygtninge fra Ukraine er kommet ud i de danske kommuner. Flere tusinde til de største byer, men set i forhold til indbyggertal er det særligt en lang række landkommuner, der har taget imod.

Et år efter Ruslands invasion af Ukraine er det jyske landbrugskommuner som Lemvig, Struer, Viborg og Ringkøbing-Skjern er de kommuner, der har modtaget absolut flest flygtninge fra Ukraine set i forhold til, hvor mange mennesker der bor i kommunen.

Det viser Altingets beregninger på baggrund af de nyeste tal fra Udlændingeservice for, hvor mange ukrainske flygtninge, der er visiteret til de forskellige kommuner.

Mens Københavns Kommune med knap 3.000 flygtninge har taget i mod det største antal, så ligger kommunen dog i bunden, når det tal ses i lyset af kommunens over 600.000 indbyggere.

Færrest flygtninge er der kommet til københavnske Vestegnskommuner som Vallensbæk, Albertslund, Høje-Taastrup, Ishøj og Brøndby, som hver især har modtaget under 40 flygtninge fra Ukraine.

{{toplink}}

I alt havde 38.298 flygtninge fra Ukraine søgt om opholdstilladelse siden Folketinget i marts 2022 vedtog en særlov om opholdstilladelser for fordrevne fra Ukraine og frem til og med sidste uge. 34.314 havde fået opholdstilladelse og 33.532 var blevet visiteret til en opholdskommune.

Se hvor mange ukrainske flygtninge din kommune har modtaget pr. 10.000 indbyggere her.

Forrige artikel Portræt af en krigsøkonomi: Ukraines kamp for overlevelse sker ikke kun på slagmarken Portræt af en krigsøkonomi: Ukraines kamp for overlevelse sker ikke kun på slagmarken Næste artikel Professorer om Hjorts retssag: Politikernes ytringsfrihed giver ikke carte blanche til at afsløre statshemmeligheder Professorer om Hjorts retssag: Politikernes ytringsfrihed giver ikke carte blanche til at afsløre statshemmeligheder