Landbrugets formand stopper

LANDBRUG: Formand for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen genopstiller ikke som formand. Dermed skal den store landbrugsorganisation igen have ny formand.

Landbrug & Fødevarers formand, Niels Jørgen Pedersen, har valgt, at han ikke vil genopstille, når der til november er delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer. Han har efter fire år i formandskabet tirsdag meddelt primærbestyrelsen i landbrugsorganisationen, at han ikke ønsker at fortsætte. Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen hedder det, at beslutningen hænger sammen med en skulderskade.

"Den skulderskade, som jeg pådrog mig i maj måned, er desværre en daglig plage, som koster mig konstante smerter. Det tager utrolig meget af min energi - og det har gjort det meget vanskeligt for mig at få min hverdag til at hænge sammen," siger Niels Jørgen Pedersen.

Han understreger samtidig, at det er hans overbevisning, at den linje og strategi, organisationen har iværksat med Den Ny Fortælling, også i fremtiden er den rigtige for Landbrug & Fødevarer.

"Vi har brug for, at den danske befolkning og vores politikere bakker op om vores erhverv - og det mener jeg fortsat, vi bedst opnår med en imødekommende og dialogsøgende kommunikation. Det vil jeg fortsat bakke aktivt op om og arbejde for i fremtiden i det omfang, jeg kan. Men arbejdet i formandskabet i Landbrug & Fødevarer slutter for mig til november," siger han.

Niels Jørgen Pedersen har været formand for Landbrug & Fødevarer siden maj 2011. Inden da var han en periode fungerende formand for Michael Brockenhuus-Schack, som blev ramt af sygdom.

Forrige artikel Carsten Hansen vil stoppe boligshopping i Vollsmose Carsten Hansen vil stoppe boligshopping i Vollsmose Næste artikel Politikerne bliver saltmarineret i Snapstinget Politikerne bliver saltmarineret i Snapstinget