Ladbrokes: Løkke favorit til at genvinde magten

TENDENS: Ladbrokes åbner for spil på det kommende folketingsvalg, og foreløbig er blå blok favorit til at vinde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er favorit til at fortsætte i sit nuværende embede efter næste folketingsvalg.

Det vurderer spilleselskabet Ladbrokes, der nu åbner for spil og odds på, hvem der skal lede landet den næste fire års regeringsperiode.

I de seneste meningsmålinger har regeringen halet langsomt ind på oppositionen, og Ladbrokes anser det for sandsynligt, at denne tendens vil fortsætte frem mod valget. Selskabet har derfor blå blok som kneben favorit til at genvinde valget til odds 1,80 gange pengene igen, mens den røde blok giver pengene odds 1,90 gange igen.

Til gengæld er Socialdemokraterne favorit til at løbe med flest stemmer til odds 1,50 mens Venstre giver pengene odds 2,40 gange igen.

En ny vælgermåling foretaget af YouGov Zapera viser samtidig, at Konservative for første gang er blevet overhalet af Liberal Alliance.

Ladbrokes tror dog, at De Konservative kommer igen, specielt når partiet får den såkaldte "Mailgate-sag" på afstand og skabt fornyet arbejdsro.

Ladbrokes giver odds 1,50, hvis K får flere stemmer end LA, mens det modsatte scenario giver pengene odds 2,40 gange igen.

"Den røde blok har i længere tid stået stærkt i meningsmålingerne. Men det momentum, de har haft i meningsmålingerne, er blevet brudt hen over sommeren," siger Ladbrokes danske chef, Richardt Funch og fortsætter: 

"Dette skyldes naturligvis en række forskellige faktorer, hvori Helle Thorning-Schmidts skattesag utvivlsomt også har haft en betydning for vælgernes tillid. Faktum er i hvert fald, at regeringen er begyndt at hale langsomt ind i de seneste meningsmålinger.

Vi kender naturligvis ikke omfanget af de konsekvenser, Lenes Espersens 'Mailgate-sag' kan få frem mod det kommende folketingsvalg, eller om forholdet mellem De Konservative og Dansk Folkeparti eksempelvis forværres. Vi mener dog, at den blå blok lige nu er svage favoritter til at genvinde folketingsvalget, og at Lars Løkke Rasmussen fortsætter som statsminister."

Forrige artikel Oppositionen: Løkke modsiger sig selv i klimapolitik Oppositionen: Løkke modsiger sig selv i klimapolitik Næste artikel Helle Thorning-Schmidts ordførertale ved åbningsdebatten