LA: Gamle partier forstår ikke, hvad der vil ramme dem

Simon Emil Ammitzbøll (LA) mener ikke, de gamle partier forstår folkets bekymring. 29. april 2016

OFFENTLIGHED: Liberal Alliance kritiserede “de gamle partier” for ikke at forstå, hvad folket vil have, da offentlighedsloven var til debat.

Fredag forsøgte Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Alternativet at ændre på loven for offentlighedsloven. 

Her støttede Liberal Alliance op om forslaget, og partiets retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, anklagede de partier, der fortsat støtter den reviderede udgave af offentlighedsloven, for ikke at forstå, hvad folket vil have.

"De gamle partier forstår slet ikke, hvad der er ved at ramme dem," sagde Ammitzbøll.

Justitsminister Søren Pind (V), som kommentaren var rettet imod, var dog ikke enig i den udlægning.

"Jeg tror, den folkelige bekymring er meget større for folk, der har én holdning, når de sidder ved magten, og en anden, når de ikke sidder ved den," sagde han.

Selvom der holdningsmæssigt var et flertal for at ændre loven, var der ikke et flertal for selve forslaget, fordi de tre forligspartier Konservative, Radikale Venstre og SF, der har udtrykt ønske om at ændre offentlighedsloven, ikke vil bryde forligskredsen.

Socialdemokratiet og Venstre udtrykte ved førstebehandlingen ikke ønske om at ændre offentlighedsloven.

Forrige artikel Flertal: Borgeres forslag skal i Folketinget Flertal: Borgeres forslag skal i Folketinget Næste artikel Se pressemødet: Udenrigsgransker præsenterede rapport Se pressemødet: Udenrigsgransker præsenterede rapport