Koch-udvalget: Svage ledige skal tilknyttes arbejdsmarkedet

BESKÆFTIGELSE: Carsten Koch-udvalget foreslår en langt mere virksomhedsrettet indsats for samfundets svage ledige, så de også kan komme ud på arbejdsmarkedet. 

Mere end 500.000 mennesker står på kanten af arbejdsmarkedet, og selv om de ikke har samme arbejdsevne som andre, bør de alligevel komme i arbejde.

Sådan lyder det fra Carsten Koch-udvalget, der tirsdag kom med sine anbefalinger til en styrket indsats for de svage ledige. 

Carsten Koch og resten af ekspertudvalget kommer i sin anden og sidste rapport med en række anbefalinger til indsatsen for borgere på offentlig forsørgelse, der ofte har andre problemer end ledighed. Ekspertgruppen anbefaler en ny og langt mere virksomhedsrettet indsats for de godt 500.000 borgere, ligesom der blandt andet er behov for mere uddannelse til samfundets udsatte borgere.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) takkede på et pressemøde tirsdag formiddag Carsten Koch for udvalgets arbejde, og han pointerede, at rapporten både omhandler mennesker, som kan være tættere på arbejdsmarkedet eller ganske langt fra med komplekse problemer i form af misbrug, psykiske sygdomme og fysiske helbredsproblemer.

"Jeg er enig med eksperterne i, at et vigtigt punkt i det videre arbejde skal være et større virksomhedsrettet fokus, hvor vi hjælper udsatte borgere i gang med træningsforløb på arbejdspladserne. Vi skal også fortsat styrke og skabe mere kvalitet i den tværfaglige indsats," sagde beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen.

Carsten Koch, der er tidligere socialdemokratisk skatte- og sundhedsminister og nuværende formand for Beskæftigelsesrådet, understregede, at netop de virksomhedsrettede tilbud er det, der virker bedst i forhold til at hjælpe borgere i udkanten af arbejdsmarkedet i job.

"En af vores vigtigste anbefalinger er derfor, at en virksomhedsrettet indsats på det ordinære arbejdsmarked skal være udgangspunktet for alle borgere," siger Carsten Koch.

DOKUMENTATION: Se udvalget 28 anbefalinger her

,

Forrige artikel Her er Koch-udvalgets 28 anbefalinger Her er Koch-udvalgets 28 anbefalinger Næste artikel DF og EL raser over aftale om retsforbehold DF og EL raser over aftale om retsforbehold