KL og lærerne: Forhandlingerne er brudt sammen

OVERENSKOMST: Efter intense forhandlinger brød overenskomstforhandlingerne mellem lærerne og KL fredag aften sammen. Forligskvinde Mette Christensen bekræfter lørdag sammenbruddet, og dermed er en lockout rykket tættere på.


Så gik den ikke længere.

Sent fredag aften brød forhandlingerne mellem KL og Lærernes Centralorganisation sammen, og derfor er en lockout af lærerne efter påskeferien nu rykket et stort skridt nærmere.

Sammenbruddet skete efter et intenst og noget kaotisk forhandlingsforløb fredag aften. Tidligere på aftenen havde kommunerne og lærerne nemlig også meddelt, at forhandlingerne var brudt sammen.

Men det sammenbrud blev afblæst, efter KL's chefforhandler, Michael Ziegler (K), og lærerformand Anders Bondo Christensen for åben skærm blev enige om at vende tilbage til forhandlingsbordet for at diskutere den såkaldte finske arbejdstidsmodel, som lærerne havde lagt på bordet.

Stadigvæk mulighed for forlig
Den model faldt dog ikke i KL's smag, og derfor kunne lærerne og kommunerne kort før midnat meddele, at forhandlingerne nu igen var brudt sammen.

“Sandsynligheden for at lockouten træder i kraft er meget, meget stor,” sagde Michael Ziegler efterfølgende til den ventende presse.


Samme melding kom fra Anders Bondo Christensen, som dog pegede på, at der stadigvæk er en mulighed for at parterne kan mødes inden lockouten træder i kraft.


“Det ser uhyggeligt svært ud, men der er stadigvæk nogle dage til den 31. marts klokken 23.59,” sagde han.


Det er nemlig forligskvinde Mette Christensen, der formelt skal meddele, at forhandlingerne er brudt sammen, og hun havde ingen kommentarer til pressen, da hun forlod forligsinstitutionen fredag.

Lørdag morgen bekræfter Mette Christensen, at der ikke er planlagt flere møder mellem Lærernes Centralorganisation og Kommunernes Landsforening. Hvis en lockout af omkring 50.000 lærere skal undgås, kræver det derfor, at KL og LC på eget initiativ forhandler videre. Der vil ikke komme flere invitationer fra Forligsinstitutionen.

En lockout af lærerne vil tidligst træde i kraft 2. april. Forligsinstitutionen har dog i princippet stadig mulighed for at udskyde en lockout helt til 4. maj, hvis Mette Christensen vurderer, at det er muligt for parterne at nå til enighed om en fælles aftale.

Opdateret 23. marts 10.45

,

Forrige artikel Aukens klimamilliarder blev til millioner Aukens klimamilliarder blev til millioner Næste artikel Positiv forhandlingstone truet af lærer-lockout Positiv forhandlingstone truet af lærer-lockout