Justitsministeriets departementschef fritages for tjeneste

PET-SAG: Departementschef Anne Kristine Axelsson står sammen med en anden ledende medarbejder i Justitsministeriet over for såkaldt tjenstlige forhør.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) har besluttet at indlede et tjenstligt forhør mod Justitsministeriets departementschef samt en anden ledende embedsmand. 

Det sker, under en måned efter forhenværende justitsminister Morten Bødskov (S) måtte træde tilbage som minister efter sagen om aflysningen af Retsudvalgets besøg på Christiania i februar 2012.

Herefter iværksatte den nytiltrådte minister, Karen Hækkerup, en undersøgelse af de relevante embedsmænds rolle i forbindelse med sagen.

Og det er resultatet af den undersøgelse, der nu betyder, at der indledes tjenstligt forhør af departmentschefen og en ledende embedsmand, der samtidig fritages for tjeneste. 

Justitsminister Karen Hækkerup udtaler i den forbindelse:

”På Kammeradvokatens anbefaling har jeg besluttet at gennemføre en tjenstlig undersøgelse af de to embedsmænds rolle i forhold til afgivelse af urigtige oplysninger til Folketingets Retsudvalg og rådgivning givet til den tidligere justitsminister.

Jeg finder det afgørende, at embedsmændenes rolle i sagen bliver grundigt belyst, og jeg lægger vægt på, at den tjenstlige undersøgelse gennemføres hurtigst muligt,” lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse. 

De tjenstlige forhør gennemføres af en forhørsledelse på tre medlemmer, hvor forhenværende højesteretsdommer Per Sørensen bliver formand. Der vil blive taget stilling til, om der skal tages videre skridt i forhold til embedsmændendes ansættelse, når de tjenstelige forhør er afsluttet, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse. 

Afdelingschef i Justitsministeriet Carsten Vollmer er indtil videre konstitueret i stillingen som departementschef.

 

Forrige artikel Tilliden til politikerne styrtdykker Tilliden til politikerne styrtdykker Næste artikel Diplomater til kur hos dronningen Diplomater til kur hos dronningen