Justitsministeren udleverer notat til Sass

DOKUMENTATION: Justitsministeriet har efter ombudsmandens kritik besluttet at udlevere det omstridte notat. Statsministeriet tager kritikken til efterretning.

Folketingets Ombudsmand har i dag afgivet en udtalelse i sagen, hvor Henrik Sass Larsen på et møde den 28. september 2011 i Statsministeriet i forbindelse med regeringsdannelsen fik vist et notat med oplysninger fra Politiets Efterretningstjeneste.

Folketingets Ombudsmand har rejst tvivl om gyldigheden af det tavshedspålæg, der blev meddelt Henrik Sass Larsen i forbindelse med mødet i Statsministeriet. Ligeledes udtrykker ombudsmanden kritik af, at Justitsministeriet ikke tilbød Henrik Sass Larsen på ny at gennemse notatet.

Folketingets Ombudsmand har ikke fundet grundlag for at kritisere, at Justitsministeriet ikke udleverede notatet til Henrik Sass Larsen. Justitsministeriet tager Ombudsmandens udtalelse til efterretning.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

"Jeg har i dag besluttet, at notatet fra mødet i Statsministeriet den 28. september sidste år skal udleveres til Henrik Sass Larsen. Beslutningen skal ses i lyset af Ombudsmandens udtalelse, hvori der er rejst tvivl om gyldigheden af det tavshedspålæg, der blev givet til Henrik Sass Larsen på mødet.

Ombudsmanden har ikke fundet grundlag for at kritisere, at notatet ikke tidligere er blevet udleveret. Men den tvivl, der er rejst, betyder for mig at se, at det rigtige nu er, at notatet bliver udleveret til Henrik Sass Larsen. Af hensyn til andre personers private forhold og ud fra hensynet til forebyggelse mv. af lovovertrædelser er visse oplysninger i notatet streget over. Samtidig vil den tavshedspligt, som Henrik Sass Larsen blev pålagt, ikke gælde. Hvis Henrik Sass Larsen ønsker det, vil han kunne gennemse hele notatet i Justitsministeriet."

Forrige artikel Mediejurist: Vestagers sms'er undrer Næste artikel Her er den endelige aftale om skattereformen Her er den endelige aftale om skattereformen