Jelved klar til at svinge håndtasken igen

RADIKALE: Efter en ordførerrokade i Det Radikale Venstre skal Marianne Jelved nu tage kampen op mod regeringen og DF på integrationsområdet.

Den tidligere leder af Det Radikale Venstre er efter en ordførerrokade blevet tildelt posten som integrationsordfører og overtager dermed et af de mest profilerede ordførerskaber i partiet. 

Udnævnelsen til integrationsordfører kommer i øvrigt på dagen, hvor Marianne Jelveds tidligere partikammerat Naser Khader indtager samme post for sit nyeste parti, De Konservative. 

Dermed er der lagt op til konfrontation mellem de to, der, mens Khader var radikal, ofte tørnede sammen om linjen. De Radikales kurs på integrationsområdet var en medvirkende årsag til, at Khader forlod partiet.
 
Marianne Jelved arver posten som De Radikales integrationsordfører fra gruppenæstformand Morten Østergaard, der i stedet bliver kørt i stilling som partiets nye finans-, arbejdsmarkeds- og erhvervsordfører.

Derudover er Lone Dybkjær udnævnt som ny retsordfører, Niels Helveg Petersen ny forsvarsordfører, mens det nye folketingsmedlem, Anne Marie Geisler Andersen, overtager posten som socialordfører.

Vestager: Et fedt hold
"Jeg synes, vi har sat et fedt hold, hvor vi udnytter hver enkelt politikers kvaliteter på bedste vis. Vi indleder nu en lang og spændende valgkamp frem mod næste folketingsvalg, og jeg føler, at vi med dette hold står rigtig stærkt rustet," siger gruppeformand Margrethe Vestager i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi er så klar til at vælte den siddende regering, for der er hårdt brug for forandring efter alt for lang tid med VKO ved magten."

Forrige artikel Thorning lægger afstand til Vestager Næste artikel Khader får toppost hos Konservative