Her er regeringens vækstplan for turisme

DOKUMENTATION: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har mandag fremlagt regeringens vækstplan for turisme. Se hovedpunkterne her.

Fremgangen i dansk turisme er de senere år gået i stå. Men det vil regeringen nu ændre på med en ny vækstplan for dansk turisme.  

På et pressemøde mandag fremlagde erhvervs- og væktsminister Henrik Sass Larsen (S) regeringens vækstplan for turisme med titlen: Danmark i arbejde - vækstplan for dansk turisme.

Planen indeholder 23 initiativer, der skal bidrage til at tilrække flere turister til Danmark. 

"Der er behov for at styrke den danske turismeindsats. Danmark skal være kendt for at levere service og kvalitet i top. Det gælder både ved kysterne og i storbyerne. Turisterne skal mærke, at de får kvalitet og gode oplevelser for pengene i Danmark.

På den måde kan vi tiltrække de købestærke turister, både fra vores nærmarkeder, men også fra vækstmarkeder som Kina og Rusland, hvor de i stigende grad rejser efter kvalitetsoplevelser," siger Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse. 

Regeringens håb er, at vækstplanen kan skabe øget vækst og flere arbejdspladser. Planens intiativer fordeler sig på fire indsatsområder:

  • Dansk turisme skal være kvalitetsturisme
  • Væksten i storby- og erhvervsturismen skal øges
  • Kyst- og naturturismen skal udvikles
  • Bedre organisering af turismefremmeindsatser 


Vækstplanen for turisme følger op på anbefalingerne i en rapport om turisme og oplevelsesøkonomi, som regeringens Vækstteam fremlagde i juni 2013. Vækstplanen er den syvende af i alt otte vækstplaner, regeringen har fremlagt.  

Forrige artikel Klart flertal vil stemme ja til EU-patentdomstol Klart flertal vil stemme ja til EU-patentdomstol Næste artikel Turunen stopper i politik Turunen stopper i politik