Her er regeringens vækstplan for energi og klima

DOKUMENTATION: Regeringen præsenterede i dag sin vækstplan for energi- og klimaområdet. Fem indsatsområder skal gøre Danmark grønnere uden at give højere afgifter.

Regeringens vækstplan for energi- og klimaområdet sætter fokus på, hvordan målet for omstilling af energisystemet og energiforbruget kan bidrage til fortsat vækst og arbejdspladser i Danmark.

Tanken er, at vækstplanen skal bidrage til at videreudvikle markederne for energiteknologi. Samtidig fokuserer planen på at reducere virksomhedernes omkostninger til energi for at forbedre konkurrenceevnen.

"Med vækstplanen gør vi en indsats for at fastholde og skabe både udviklings- og produktionsarbejdspladser i Danmark. For eksempel skal et nyt Industrial Energy partnerskab se på, hvordan store elforbrugende virksomheder kan reducere elomkostningen ved at gøre deres elforbrug mere fleksibelt. Sammen med afgiftslettelserne på energi og fokus på effektivitet i fjernvarmesektoren skal det bidrage til at forbedre industrivirksomheders konkurrenceevne," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i en pressemeddelelse.

Vækstplanen indeholder i alt 30 initiativer, som fordeler sig over fem indsatsområder:

  • Grøn omstilling af energisystemet – et mere fleksibelt og sammenhængende energisystem
  • Eksportfremme – ud på de globale markeder
  • Bygninger – en energieffektiv og bæredygtig bygningsmasse
  • Forskning, udvikling, markedsmodning og uddannelse – Danmark som grønt test- og demonstrationsland
  • Ressourceudnyttelse – effektiv indvinding af de fossile energiressourcer i Nordsøen

"Over hele verden er der et stigende fokus på energieffektive løsninger og vedvarende energi. Det åbner et kæmpe marked for danske virksomheder, som har et forspring på området. Med vækstplanen hjælper vi virksomhederne til at udnytte denne fordel, så de kan skabe vækst og arbejdspladser herhjemme," siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) i samme pressemeddelelse.
Vækstplanen er den femte af i alt otte vækstplaner fra regeringen.

Forrige artikel Vesselbo stopper i politik Vesselbo stopper i politik Næste artikel Langt til det britiske underhus Langt til det britiske underhus