Henrik Dam: IC4 kommer ud at køre

IC4: Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) glæder sig over, at IC4-togene kan komme på skinner. Men det kommer til at koste mellem 4-800 millioner kroner.

Der er ikke noget alternativ til IC4-togene, og derfor skal de ud at køre. Det slog transportminister Henrik Dam Kristensen (S) fast på et pressemøde torsdag formiddag.

"Svaret er ja, IC4 kan komme ud at køre," lød det fra ministeren.

Udmeldingen kommer efter, at konsulentfirmaet Atkins netop har leveret en uafhængig gennemgang af IC4-projektet, som blev bestilt af den tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V). Analysen viser, at IC4-togene ikke bør stoppes, men bør indsættes i fjerntrafikken som oprindelig planlagt.

Det vil betyde, at togene skal opgraderes til en pris mellem  4-800 millioner kroner over de næste tre til fem år. Men på trods af den ekstraregning er IC4-togene stadig en god forretning, da de stadig vil være billigere end indkøb af andre tilsvarende togsæt, lyder det i rapporten.

Og det er rigtig positivt, mener den nye minister.

"IC4-togene kommer til at koste 80-90 procent af, hvad tilsvarende tog ville komme til at koste. Det er jeg selv lidt overrasket over, men det er sådan set en glædelig meddelelse til passagerer og skatteydere," siger Henrik Dam Kristensen.

DSB: Kunder bliver generet
Atkins vurderer, at de sidste IC4-togsæt kan være indsat i almindelig togdrift i løbet af 2013, men det betyder ikke, at alle driftsproblemer vil være løst. DSB bakker op om Atkins-rapporten og melder i en pressemeddelelse, at man stadig forventer problemer, når togene kommer i drift.

"Og her er jeg nødt til at forberede vores kunder på, at vi skal have togene mere og tidligere ud at køre med kunder for ad den vej hurtigst muligt at fange problemerne og få dem rettet, og det vil beklageligvis have nogle gener for kunderne undervejs. Til gengæld vil IC4-toget på den måde hurtigere blive fejlrettet - til stor glæde for de danske togpassagerer," siger koncerndirektør i DSB Frank Olesen.

Forrige artikel Goll og Thune nye rådgivere for Bødskov Næste artikel Skandale-tog skal på skinner Skandale-tog skal på skinner