Grænsekontrollen er forlænget med 30 dage

ASYL: Regeringen forlænger den danske midlertidige grænsekontrol med yderligere 30 dage.

Kontrollen ved den dansk-tyske grænse forlænges med 30 dage indtil 3. april.

Beslutning begrundes med, at antallet af flygtninge og migranter, der kommer til Europa, stadig er højt, og at svenskerne fortsat har ID-kontrol.

”Der rejser fortsat meget store menneskestrømme til Europa, og vi bliver nødt til at opretholde grænsekontrollen, hvis vi skal have styr på, hvem der ender i Danmark. Så længe grænsen til Sverige de facto er lukket for asylansøgere uden korrekte id-papirer, er der en risiko for, at store grupper af flygtninge og migranter strander her i Danmark, når de ikke kan rejse videre til Sverige,” siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

Den midlertidig grænsekontrol blev indført 4. januar, efter Sverige indførte sin ID-kontrol. Den er sidenhen blevet forlænget tre gange og har nu varet i to måneder.

En midlertidig grænsekontrol inden for Schengen må kun vare i to måneder. Men Schengen-reglerne tillader, at man forlænger kontrollen, hvis der er en alvorlig trussel mod medlemslandets offentlige orden eller indre sikkerhed.

Det kræves dog, at Europa-Kommissionen og øvrige medlemslande bliver orienteret fire uger i forvejen. Det har Danmark gjort, oplyser ministeriet i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Her er de ti dyreste udflytninger Her er de ti dyreste udflytninger Næste artikel Politiet afblæser alarm på Christiansborg Politiet afblæser alarm på Christiansborg