Frank Jensen klar med stor jobplan for København

1. MAJ-TALE: Socialdemokraternes kandidat til overborgmesterposten i København Frank Jensen blæser i sin comeback-tale til kamp mod ledigheden med stor jobplan for hovedstaden.

Med ordene "jeg er klar som aldrig før" vil den tidligere justitsminister og formandskandidat for Socialdemokraterne Frank Jensen fredag i sin 1. maj-tale løfte sløret for en job- og vækstplan.

Ved valget i 2007 stemplede han ud af politik og Folketinget efter formandsnederlaget til Helle Thorning-Schmidt, men gjorde for nylig comeback i politik, da han sagde ja til at blive partiets kandidat til overborgmesterposten i Københavns Kommune. 

Og i sin 1. maj-tale otte steder i København vil han fremlægge sin plan for løsningen af den stigende ledighed. Planen skal blandt andet fremrykke vedligeholdelses- og renoveringsarbejder af skoler, daginstitutioner og idrætsanlæg i København.

Skal sikre tryggere hverdag
"På blot én måned er arbejdsløsheden steget med mere end 10.000 personer. Planen skal afbøde krisen og skabe nye job i København. Den skal medvirke til en tryggere hverdag for de mange, der har udsigt til at stå uden job i morgen eller som mistede det i går. Under krisen kan efterspørgslen på kompetencer hurtigt ændre sig. Planen skal indeholde et ambitiøst program for efteruddannelse og kompetenceudvikling, så arbejdsløse københavnere forbereder sig godt til, at der bliver brug for dem på arbejdspladserne igen," siger Frank Jensen i talen.

Han vil i sommerens løb offentliggøre de konkrete tiltag i job- og vækstplanen.

Frank Jensen giver i talen regeringen en stor del af skylden for eksplosionen i ledigheden.

"Vi kan desværre ikke regne med megen hjælp fra regeringen og Dansk Folkeparti. Det har været utroligt skuffende at se Lars Løkke og det borgerlige Danmark sidde på hænderne, mens københavnere og danskere i tusindvis mister deres arbejde," siger Frank Jensen.

Job- og vækstplanen skal udarbejdes og lanceres i "en stærk hovedstadsalliance", som består af fagbevægelsen og det private erhvervsliv, universiteterne, uddannelsesinstitutionerne og kultur- og idrætslivet.

Forrige artikel Villy Søvndals 1. maj-tale Villy Søvndals 1. maj-tale Næste artikel Hver tredje dansker er socialist Hver tredje dansker er socialist