Forsvarsministeren forsikrer: Vi offentliggør alt om kampfly

Peter Christensen debatterer kampfly med Enhedslisten tirsdag 10. november 2015. 

KAMPFLY: Forsvarsminister Peter Christensen (V) forsikrede om, at alle danskere nok skal få adgang til samtlige detaljer om de kommende indkøb af kampfly, men det vides endnu ikke hvornår.

Der skal snart købes nye kampfly ind for 30 milliarder skattekroner, og i øjeblikket er den ansvarlige forligskreds ved at beslutte, hvilke kampfly, der skal købes, og hvornår detaljerne omkring beslutningen skal offentliggøres. 

Eva Flyvholm (EL) var tirsdag interesseret i at vide, hvornår forsvarsminister Peter Christensen ville offentliggøre detaljerne om de omtalte indkøb af kampfly. Eva Flyvholm ville have en konkret tidshorisont ud af forsvarsministeren. 

“Er man villig til at garantere pressen og befolkningen, at der som minimum bliver f.eks. 14 dage, tre uger, en måned til have mulighed for at diskutere den her meget, meget vigtige beslutning, efter at grundlaget er lagt frem?”

Forsvarsministeren gjorde det klart, at det er op til de partier, der skal træffe beslutningen, hvor lang tid der går, da der skal være et ordentligt grundlag for beslutningen.

Peter Christensen forsikrede dog om, at alle detaljer vil blive offentliggjort, når det er tid til det.

“Den klare melding fra landets Folketings talerstol er, at vi vil lægge beslutningsgrundlaget frem, så alle danskere, der måtte ønske at bruge deres fritid på at sætte sig ind i alle detaljer om alle tre kandidaters evner og muligheder, så kan gøre det,” sagde Peter Christensen. 

 

Forrige artikel Europaudvalget revser Claus Hjort Europaudvalget revser Claus Hjort Næste artikel Se Løkkes pressemøde før topmøde Se Løkkes pressemøde før topmøde