Formandskandidater uenige i sociale spørgsmål

SF: En sammenligning af Annette Vilhelmsen og Astrid Krags svar på Altinget.dks tyve spørgsmål i Kend din Kandidat viser en forskel i holdningen til børnecheck og folkepension.

Velhavende pensionister skal ikke længere modtage folkepensionens grundbeløb, og børnechecken skal afskaffes for familier med høj husstandsindkomst, hvis det står til formandskandidaten Annette Vilhelmsen (SF).

Anderledes ser det ud, hvis man spørger sundhedsminister Astrid Krag, der også bejler til posten som ny SF-formand. Hun erklærer sig delvist uenig i de fremsatte udsagn.

Det fremgår af de svar, de to formandskandidater gav på tyve spørgsmål i forbindelse med Altinget.dks Kend din Kandidat-database op til valget i 2011.

Til et udsagn om, at det skal være lettere at få asyl i Danmark, svarer Annette Vilhelmsen, at hun er helt enig, mens Astrid Krag hverken er enig eller uenig. Den afgående formand, Villy Søvndal, svarer til gengæld, at han er delvist uenig i det synspunkt.

Også i spørgsmålet om, hvorvidt kirke og stat skal adskilles, hersker der uenighed mellem Krag og Vilhelmsen. Sundhedsministeren er helt enig, mens Annette Vilhelmsen er delvist uenig.

Se alle folketingskandidaternes svar her.

Forrige artikel Mere end hver femte V-vælger på spil i skattesag Mere end hver femte V-vælger på spil i skattesag Næste artikel EU-forbehold bremser Thorning EU-forbehold bremser Thorning