Folketinget og Undervisningsministeriet vinder kommunikationspris

Folketinget og Undervisningsministeriets kommunikationsprojekt "Skolevalg" vinder årets Kompris for at være nytænkende, effektiv og væsentlig for både organisation og samfund.

Folketinget og Undervisningsministeriet har i fællesskab udviklet kommunikationsprojektet "Skolevalg", som er et autentisk gennemført valg for elever i henholdsvis 8. og 9. klasse.

Et projekt, som vinder dettes års Kompris, og som dermed anerkendes som værende årets bedste kommunikationsprojekt.

Det oplyser Folketinget.

Fagjuryen begrunder valget af årets Kompris-modtager ud fra, at projektet er nytænkende, væsentligt for både organisation og samfund, og at det derudover har dokumenteret en klar effekt.

Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) udtrykker stor begejstring over, at valget netop er faldet på "Skolevalg":

"Jeg glæder mig over, at Skolevalg har fået sat demokrati på dagsordenen hos 42.000 skoleelever. Projektet viser, at professionel kommunikation nytter, og Skolevalg har derigennem faktisk formået at løfte de unges demokratiske selvtillid," siger Pia Kjærsgaard.

Skolevalget fandt sted 29. januar 2015, hvor mere end 40.000 danske skolelever gav deres mening til kende og deltog i det tre uger lange undervisningsforløb for til sidst at sætte et kryds på stemmesedlen.

Folketinget og Undervisningsministeriet har udviklet projektet i samarbejde med en række fagkonsulenter fra CFU'er over hele landet og bakkes op af DLF, Skolelederforeningen, Danske Skolelever, KL og en række andre aktører.

Derudover har forskere fra henholdsvis Københavns, Aarhus og Syddansk Universitet bidraget med forskning til projektet.

Forrige artikel Sundhedsdirektør er færdig i Region Syddanmark Næste artikel DR hædres for undersøgende journalistik