DR hædres for undersøgende journalistik

De bedste projekter inden for undersøgende journalistik blev lørdag fundet, da Foreningen for Undersøgende Journalistik uddelte priser. Tre ud af i alt fem kategorier gik til DR.

Den undersøgende journalistik var på dagsordenen lørdag, da Foreningen for Undersøgende Journalistik uddelte priser til de bedste projekter inden for undersøgende journalistik.

Tre ud af fem kategorier gik i år til DR for bedste radio, bedste web og bedste bog. Herudover løb TV 2 med prisen for bedste TV, og Ekstra Bladet fik overrakt prisen i avis-kategorien.

Det skriver DR.

Dokumentaren "Voldtægt on demand" løb med prisen for bedste radio. En dokumentar, som afslører en voksende tendens inden for overgreb af børn, og som er produceret af DR Østjyllands Anders Bindesbøll og DanWatchs Claus Nordahl som et fælles afgangsprojekt på Journalisthøjskolen.

Bo Elkjær og Kristian Sloth fra DR's undersøgende databaseredaktion vandt årets web-kategori for en undersøgelse af 45.000 danske konkurser gennem 10 år.

Derudover vandt bogen "Mørkelygten" prisen for årets bog. En bog, der er skrevet af journalist Jesper Tynell, og som omhandler beretninger fra embedsmænd om politisk tilskæring, tal, jura og fakta.

De sidste to katerogier gik imidlertid til andre medier, hvor TV-prisen gik til programmet "Den store jobfidus", som er produceret af holdet bag TV 2's Operation X.

Derudover løb Ekstra Bladet med prisen i aviskategorien for projektet "Fri adgang", som omhandler internet-kriminelle. Projektet er produceret af Thomas Gösta Svensson, Anders Ejbye-Ernst, Alexander Sokoler, Steffen Moses og Jens Christian Hillerup.

Der har i alt været indstillet 58 projekter til priserne, hvor 14 af dem er produceret af DR.

Forrige artikel Folketinget og Undervisningsministeriet vinder kommunikationspris Næste artikel V-kandidat klar til borgmesterkamp i Aalborg