Flere penge til fri- og privatskoler: Sådan vil Liberal Alliance styrke det frie valg

DOKUMENTATION: Danskerne skal have mere frihed i hverdagen. Sådan siger Liberal Alliance, der lørdag præsenterer et såkaldt "fritvalgsudspil". Her foreslår partiet blandt andet et højere tilskud til privat- og friskoler og frit valg i sundhedsvæsnet fra dag 1. Se hele udspillet her.

Hvis det står til Liberal Alliance, skal private og frie skoler have flere penge, end de får i dag. Den såkaldte koblingsprocent, som er et statstilskud, skolerne får, skal være højere.

Ifølge Liberal Alliance skal koblingsprocenten op på 80 procent. I dag ligger den på 76 procent. Det er en del af partiets "fritvalgsudspil", hvor de blandt andet vil styrke det frie skolevalg.

"Vi vil sætte borgerne i centrum. Vores fritvalgsudspil vil sikre danskerne og de danske familier mere frihed i hverdagen," udtaler Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, i en pressemeddelelse.

Se hele udspillet her:

  • Partiet vil lave en udvidet fritvalgsordning på daginstitutionsområdet. Det skal styrke rammerne for, at forældre og civilsamfund kan tage større ansvar for børnene og institutionen.
  • Kommunerne skal forpligtes til at stille relevante informationer om alle institutioner og dagplejere i kommunen til rådighed for borgerne, for at forældre har den tilstrækkelige viden til at træffe et frit valg.
  • Pengene skal derfor altid følge med barnet, så forældre også har mulighed for at passe deres helt små børn hjemme, og private institutioner ikke stilles dårligere end kommunale tilbud. 
  • Forhøje koblingsprocenten til 80 procent for fri- og privatskoler.
  • Borgere skal have udvidet frit valg inden for sundhedssystemet, så der frit kan vælges hospital allerede første dag efter visitering til behandling. I dag kan du vælge frit efter 30 dage. 

Forrige artikel Valgoverblik: S vil bygge mere end 100.000 boliger i landets fire største byer Valgoverblik: S vil bygge mere end 100.000 boliger i landets fire største byer Næste artikel Dragsted i hårdt angreb på Radikale: De putter med deres asociale politik Dragsted i hårdt angreb på Radikale: De putter med deres asociale politik