EU-medie giver lynkursus i Vestagerisme

KONKURRENCE: Efter EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager i dag indledte et retsopgør mod det russiske gasselskab Gazprom, har et internationalt EU-medie udråbt hende til at være en af verdens mest konsekvente regulatorer. Virksomhedsgiganter verden over kan blive nødt til at tage et lynkursus i den særlige Vestagerisme, skriver Politico Europe.

Margrethe Vestager er på få uger gået fra at være en relativt ukendt dansk politiker til at være en international mediestjerne og en af verdens mest konsekvente regulatorer.

Sådan skriver det internationale EU-medie Politico Europe i dag i et portræt af den danske kommissær for konkurrence.

Portrættet er skrevet i forbindelse med, at Margrethe Vestager i dag indledte et retsopgør mod det russiske olie- og gasselskab Gazprom - kun en uge efter hun gjorde det samme mod internet-søgevirksomheden Google. Begge gigantfirmaer bliver af kommissæren anklaget for at bruge deres markedsdominans til at skævvride konkurrencen.

Den offensive fremfærd fra Margrethe Vestager og EU-Kommissionen har fået den danske kommissær på alle folks læber i de internationale medier - og i de store firmaer verden over.

Og det er ikke kun hendes politik, men også hendes personlige stil, der får et par ord med på vejen.

"I et brud med den traditionelle stille, grå stil hos europæiske regulatorer er Vestager en entusiastisk politisk kommunikator og har indtil videre vist sig god til det. Hun har fået høje karakterer for en selvsikker og til tider humoristisk præstation ved sin tiltrædelseshøring," skriver Politico Europe.

Mediet har til deres portræt talt med de to danske europaparlamentarikere Margrete Auken (SF) og Christel Schaldemose (S). Margrete Auken påpegede, at Margrethe Vestager hører til i den konservative ende af Radikale Venstre, mens Christel Schaldemose beskrev kommissæren som en jerndame, der samtidig er rar og blid.

 

Forrige artikel Nye råd skal bekæmpe ungdomskriminalitet Nye råd skal bekæmpe ungdomskriminalitet Næste artikel SF kalder nyt udspil historisk SF kalder nyt udspil historisk