Erdogan er imod Fogh

NATO: Tyrkiets ministerpræsident, Recep Erdogan, er modstander af Foghs NATO-kandida­tur. Men det er præsident Gül, der træffer den endelige beslutning.

Tyrkiets ministerpræsident bryder sig ikke om tanken om Anders Fogh Rasmussen som NATOs generalsekretær.

Han kritiserer blandt andet sin danske kollega for en dårlig håndtering af krisen i forbindelse med tegningerne af profeten Muhammed.

"Hvordan kan de, der undlader at bidrage til fred, bidrage til fred i fremtiden? Vi er i tvivl, og min personlige holdning er negativ," understregede Erdogan ifølge tv2.dk.

Men ifølge en talsmand for det tyrkiske udenrigsministerium er det præsident Abdullah Gül, der tager den endelige beslutning.

Gül der har en betydeligt mere positivt syn på Anders Fogh Rasmussens kandidatur.

"Præsidenten træffer den endelige beslutning. Det sker selvfølgelig ikke i et vakuum. Det afgøres efter konsultationer mellem alle dele af den tyrkiske regering, og også statsministeriet. Men den endelige beslutning ligger hos præsidenten", siger talsmand, Burak Özügergin.

,

Forrige artikel Bred gymnasieaftale i hus Bred gymnasieaftale i hus Næste artikel Jespersen stopper som velfærdminister Jespersen stopper som velfærdminister