Elbæk repræsenterer nu Alternativet i Folketinget

FOLKETINGSPARTI: Efter at være blevet officielt opstillingsberettiget 9. marts er partiet Alternativet nu officielt blevet en folketingsgruppe, som Uffe Elbæk er det eneste medlem af.

Nu er det officielt.

Uffe Elbæk er ikke længere folketingsmedlem "uden for gruppe", men repræsentant for partiet Alternativets folketingsgruppe.

Det bekendtgjorde formand for Folketinget Mogens Lykketoft (S) i begyndelsen af tirsdagens møde i folketingssalen.

Efter partiet Alternativet 9. marts blev godkendt af Økonomi- og Indenrigsministeriet som opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg, tilsiger Folketingets forretningsorden, at Alternativet nu også er en folketingsgruppe. Og den folketingsgruppe ville Uffe Elbæk gerne være medlem af.

Det markerer altså endnu en lille formel milepæl for det nye parti. Men hvis Alternativet også skal sidde i Folketinget efter næste valg, skal de opnå mindst 2,0 procent af stemmerne ved folketingsvalget.

Tirsdag fik partiet i meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget 1,4 procent af stemmerne.

Der skal afholdes folketingsvalg senest 15. september.

Forrige artikel Thorning nærmer sig valgresultatet Thorning nærmer sig valgresultatet Næste artikel Sådan er det gået ved de seneste EU-afstemninger Sådan er det gået ved de seneste EU-afstemninger