Enhedslistens bagland splittet om EU-valg

EU: Enhedslistens bagland er helt delt i spørgsmålet om, hvorvidt partiet skal stille op til Europa-Parlamentsvalget i 2014. Endelig beslutning tages på Enhedslistens årsmøde i slutningen af april.

Skal Enhedslisten stille op til Europa-Parlamentsvalget i 2014?

Det har partiets medlemmer givet deres svar til ved en urafstemning, som i begyndelsen af april er blevet gennemført i alle Enhedslistens lokalafdelinger. Nu ligger svaret der. Og det er ikke entydigt.

Næsten 48 procent af baglandet siger ja til, at partiet skal stille op, mens 49 procent siger nej.

Den endelige beslutning skal tages af partiets delegerede på årsmødet senere på måneden. Ender partitoppen med at give grønt lys til at stille op til Europa-Parlamentet, vil det være første gang i partiets historie.

Enhedslisten har ellers været opstillingsberettiget til Europa-Parlamentet siden 1994, men hidtil har flere af partiets medlemmer i stedet været opstillet for Junibevægelsen og Folkebevægelsen mod EU.

Enhedslistens årsmøde finder sted i storebededagsferien i slutningen af april.

Forrige artikel Kritik: Regeringen sylter miljøzoner Kritik: Regeringen sylter miljøzoner Næste artikel Langt færre nabolande skal have dansk støtte Langt færre nabolande skal have dansk støtte