Dødt løb mellem Venstres toere

MÅLING: Venstres toppolitikere scorer generelt højt målt på deres politiske indsats. Vælgerne kan dog ikke få øje på den klare toer efter Løkke.

En vinder. Et bredt midterfelt. Og så Troels Lund Poulsen.

Sådan vurderer vælgerne toppolitikere fra Venstre, når de bliver spurgt, hvem der har gjort den bedste figur i sit politiske arbejde. Det viser en meningsmåling, som A&B-Analyse har foretaget for Altinget.dk.

Selvom Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er blevet beskyldt for at ligge i den berømte hængekøje, er det ifølge vælgerne ham, der har gjort den bedste indsats i Venstretoppen.

Han får på en skala fra 1-10 et karaktergennemsnit på 6,4.

Ingen klar toer
Efter ham følger et bredt midterfelt bestående af politisk ordfører Ellen Trane Nørby, næstformand Kristian Jensen, finansordfører og chefforhandler Peter Christensen, den tidligere chefstrateg Claus Hjort Frederiksen og udenrigsordfører Søren Pind.

Fælles for dem alle er, at vælgerne giver dem næsten samme karaktervurdering for deres indsats, nemlig mellem 5,2 og 5,4.

Den eneste, der skiller sig ud, er den nuværende forsvarsordfører Troels Lund Poulsen, og det på den negative måde. Han bliver af de adspurgte vurderet til at have gjort en markant dårligere politisk indsats end sine partifæller.

Vælgernes karaktergennemsnit til ham lyder på 4,5.

Venstres popularitet giver udslag
En forklaring på de generelt høje karaktervurderinger af Venstre-folkene skyldes partiets enorme vælgertilslutning i meningsmålingerne og partiets popularitet. Det siger Altinget.dks kommentator Erik Holstein.

"At så mange fremtrædende Venstre-politikere får næsten enslydende karakterer lige over middel, kan dårligt forklares på anden måde end, at Venstres generelle succes hos vælgerne smitter af. Det er tydeligvis mere en bedømmelse af partiet end personerne. Derfor bliver selv Troels Lund Poulsen bedømt mere nådigt, end man kunne forvente i den aktuelle situation."

At vælgerne ikke kan udpege, hvem der har gjort det næstbedst i Venstres top, har i den nuværende situation ingen betydning, ifølge Erik Holstein.

"Det er tydeligt, at Venstre ikke har en klar kronprins efter Løkke. Det er uden betydning i den aktuelle situation, for Løkke ser ud til at være leder af Venstre i mange år frem. Kun hvis Løkke af en eller anden grund kommer til at forlade politik meget pludseligt, bliver den manglende kronprins et problem."

Højere karakterer end ministrene
Da A&B-Analyse i september foretog en lignende måling for Altinget.dk, var det regeringens 23 ministre, der stod for skud.

Dengang sikrede økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sig en førsteplads med karakteren 4,7, mens minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) fik karakteren 3,0 og en sidsteplads.

Dermed må Venstre-toppen glæde sig over, at vælgerne generelt vurderer, at de i det store hele har gjort en markant bedre indsats end ministrene, hvis man sammenligner den nye måling med resultaterne fra september.

Det rygstød kan de tage med sig, når de lørdag og søndag samles i Herning sammen med henved 1.000 delegerede til Venstres årlige landsmøde.

Forrige artikel Behnke trækker sig som trafikformand Behnke trækker sig som trafikformand Næste artikel Dyr valgkamp drænede Venstre